0
0

پروکسی چیست ؟ چگونه کار میکند ؟

1884 بازدید
پروکسی چیست ؟

پروکسی چیست ؟ چگونه کار میکند ؟

 

با یکی دیگر از مقالات آموزشی امنیتی تیم بلک سکوریتی خدمت شما کاربران محترم هستیم
در این پست و مبحث آموزشی قراره به مفهوم پروکسی و نحوه کار آن بپردازیم پروکسی به پردازیم، پروکسی چیست ؟

 

پروکسی چیست ؟

یک پروکسی سرور  پلی بین شما و بقیه اینترنت است. به طور معمول، وقتی از مرورگر خود برای گشت
و گذار در اینترنت استفاده می کنید، مستقیماً به وب سایتی که بازدید می کنید متصل می شوید. پروکسی ها از طرف شما با وب سایت ها ارتباط برقرار می کنند.

هنگامی که از یک پروکسی آنلاین استفاده می کنید، ابتدا مرورگر شما به پروکسی متصل می شود
و پروکسی ترافیک شما را به وب سایتی که بازدید می کنید هدایت می کند. به همین دلیل است که سرورهای پروکسی به عنوان “پروکسی های فوروارد” نیز شناخته می شوند. یک پروکسی اینترنتی نیز پاسخ وب سایت را دریافت کرده و آن را برای شما ارسال می کند.

  • پروکسی چیست ؟ در استفاده روزمره انگلیسی، کلمه “پروکسی” به شخصی اشاره دارد که مجاز است از طرف شما اقدامی انجام دهد؛ مانند رای دادن در جلسه ای که نمی توانید در آن شرکت کنید. یک سرور پروکسی همان نقش را انجام می دهد، اما آنلاین. به جای اینکه شما مستقیماً با وب سایت هایی که بازدید می کنید ارتباط برقرار کنید، یک پروکسی وارد عمل می شود تا این رابطه را برای شما مدیریت کند.

 

پروکسی چیست

 

پروکسی های وب و پروکسی های HTTP

در حالی که برخی از پروکسی ها در شبکه داخلی شما میزبانی (Host) می شوند، یک پروکسی وب به صورت عمومی از طریق اینترنت در دسترس است. هر کسی می تواند از یک پروکسی وب بازدید کرده و از آن برای مرور وب سایت های دیگر از طریق اتصال پروکسی استفاده کند.

یک پروکسی HTTP بر ارتباط بین یک وب سرور با استفاده از HTTP و یک سرویس گیرنده (دستگاه شما) تمرکز می کند.
این پروکسی‌ها اغلب به عنوان مکانیزم‌های ایمنی، بررسی و فیلتر کردن محتوای بالقوه مضر HTTP از وب‌سایت‌های ناامن قبل از اینکه محتوا به رایانه یا تلفن هوشمند شما برسد، استفاده می‌شوند.

  • پروکسی های HTTP همچنین از سرورهای وب در برابر انواع حملات سایبری سمت سرویس گیرنده محافظت می کنند، از جمله حملات DDoS که از سرریزهای بافر سوء استفاده می کنند.

 

یک سرور پروکسی دقیقاً چه کاری انجام می دهد؟

به عنوان واسطه شما در وب، سرورهای پروکسی نقش های مفید زیادی دارند. در اینجا چند مورد از کاربردهای اصلی یک سرور پروکسی آورده شده است:

  • فایروال ها : فایروال نوعی سیستم امنیتی شبکه است که به عنوان مانعی بین شبکه و اینترنت عمل می کند. متخصصان امنیتی فایروال ها را به گونه ای پیکربندی می کنند که دسترسی ناخواسته به شبکه هایی را که سعی در محافظت از آنها دارند مسدود کنند، اغلب به عنوان یک اقدام متقابل ضد بدافزار یا ضد هک. یک سرور پروکسی بین یک شبکه قابل اعتماد و اینترنت مکان مناسبی برای میزبانی فایروال طراحی شده برای رهگیری و تایید یا مسدود کردن ترافیک ورودی قبل از رسیدن به شبکه است.
  • فیلترهای محتوا : همانطور که پروکسی های آنلاین می توانند درخواست های اتصال ورودی را با فایروال تنظیم کنند، همچنین می توانند با مسدود کردن ترافیک خروجی ناخواسته به عنوان فیلتر محتوا عمل کنند. شرکت ها ممکن است سرورهای پروکسی را به عنوان فیلترهای محتوا پیکربندی کنند تا از دسترسی کارمندان به وب سایت های مسدود شده در حین کار جلوگیری کنند.
  • دور زدن فیلترهای محتوا : درست است – می‌توانید با پروکسی دیگری از یک پروکسی وب پیشی بگیرید. اگر پروکسی شرکت شما وب سایت مورد علاقه شما را مسدود کرده است، اما دسترسی به سرور پروکسی شخصی یا پروکسی وب مورد علاقه شما را مسدود نکرده است، می توانید به پروکسی خود دسترسی داشته باشید و از آن برای دسترسی به وب سایت های مورد نظر خود استفاده کنید.

 

در ادامه..

  • کش : ذخیره سازی موقت (caching) به ذخیره سازی موقت داده هایی اشاره دارد که اغلب به آنها دسترسی پیدا می کنید، که دسترسی مجدد به آن ها را در آینده آسان تر و سریع تر می کند. پروکسی‌های اینترنتی می‌توانند وب‌سایت‌ها را ذخیره کنند تا سریع‌تر از زمانی که ترافیک خود را از طریق اینترنت به سرور وب‌سایت ارسال می‌کردید، بارگیری شوند. این امر تأخیر را کاهش می دهد .
  • امنیت : سرورهای پروکسی علاوه بر میزبانی فایروال‌ها، می‌توانند امنیت را با خدمت به عنوان چهره عمومی منحصر به فرد شبکه افزایش دهند. از دیدگاه بیرونی، همه کاربران شبکه ناشناس هستند و در پشت آدرس IP پروکسی اینترنتی پنهان هستند. اگر یک هکر بخواهد به یک دستگاه خاص در یک شبکه دسترسی پیدا کند، پیدا کردن آن برای او بسیار سخت تر خواهد بود.
  • استفاده از اتصالات اینترنتی : کسب‌وکارها یا حتی خانه‌هایی با یک اتصال اینترنتی می‌توانند از یک سرور پروکسی برای انتقال همه دستگاه‌های خود از طریق آن اتصال استفاده کنند. استفاده از روتر Wi-Fi و دستگاه های دارای قابلیت بی سیم راه حل دیگری برای این مشکل است.

 

آیا پروکسی همان VPN است ؟

پروکسی ها و VPN ها هر دو شما را از طریق یک سرور واسطه به اینترنت متصل می کنند، اما این همان جایی است که شباهت ها به پایان می رسد. در حالی که یک پروکسی آنلاین به سادگی ترافیک شما را به مقصد ارسال می کند، یک VPN تمام ترافیک بین دستگاه شما و سرور VPN را رمزگذاری می کند.

پروکسی ها، VPN ها و مرورگر Tor سه گزینه اصلی برای قرار دادن نوعی مرز بین شما و اینترنت هستند و هر کدام مزایا و معایب احتمالی خود را دارند.پ

 

پروکسی سرور چگونه کار می کند ؟

هر دستگاه یا نرم افزاری در اینترنت معمولاً در یکی از دو نقش قرار می گیرد: مشتری یا سرور. یک سرویس گیرنده
مانند مرورگر وب شما، با درخواست داده به سرورها دسترسی پیدا می کند. هنگامی که با مرورگر خود از یک وب سایت بازدید می کنید، درخواستی را به وب سرور آن سایت ارسال می کنید.

سرورها درخواست ها را فیلد می کنند و سپس با داده های درخواستی پاسخ می دهند.
پشت هر وب سایت یک سرور یا گروهی از سرورها وجود دارد که برای ارائه وب سایت به مرورگر شما کار می کنند. این درخواست ها و پاسخ ها به عنوان ترافیک شناخته می شوند.

  • بدون پروکسی آنلاین، رایانه شما مستقیماً با سرورهای وب ارتباط برقرار می کند. همه وب سایت هایی که با مرورگر شما ارتباط برقرار می کنند می توانند رایانه شما را ببینند و مستقیماً با آن صحبت کنند. به عبارت دیگر، آدرس IP شما دانش عمومی است. اما اگر بخواهید از شر این همه قرار گرفتن در معرض عمومی خلاص شوید، چه ؟

 

همینطور میشه گفت :

یک وب پروکسی یا سرور پروکسی دیگر در مقابل کلاینت یا شبکه ای از کلاینت ها قرار می گیرد
و این ترافیک را از طرف آن مدیریت می کند. این سرور پروکسی رایانه دیگری است که هم به اینترنت و هم به رایانه شما متصل است و آدرس IP مخصوص به خود را دارد. رایانه شما فقط با پروکسی صحبت می کند و پروکسی تمام ارتباطات را به طور کلی به اینترنت منتقل می کند.

  • و هنگامی که اینترنت پاسخ می دهد، پروکسی آن پاسخ ها را به رایانه شما ارسال می کند.
    بسیاری از پروکسی ها – اما نه همه انواع – می توانند آدرس IP رایانه شما را پنهان کنند، به طوری که وب سایت هایی که به آنها دسترسی دارید ندانند شما واقعاً چه کسی هستید. با اتصال به یک پروکسی با آدرس IP در نقاط مختلف جهان، حتی می توانید موقعیت جغرافیایی خود را در اینترنت “تغییر دهید”.

 

انواع سرور های پروکسی

فقط یک نوع پروکسی HTTP فوروارد وجود ندارد : بسته به نیاز شما، انواع مختلفی از پروکسی سرور برای انتخاب وجود دارد. تفاوت اصلی بین این انواع در درجه حریم خصوصی آنها است.

 

Transparent proxies

هیچ حریم خصوصی یا امنیت اضافه ای با یک Transparent proxies وجود ندارد. وقتی از یکی استفاده می کنید
وب سرورها آدرس IP واقعی شما را دریافت می کنند و همچنین می توانند بگویند که شما از طریق یک پروکسی در حال اتصال هستید.

  • به همین دلیل است که بسیاری از افراد به دلایل امنیتی، از Transparent proxies برای فیلتر کردن محتوا یا اهداف ذخیره سازی استفاده می کنند. به عنوان مثال، هر پروکسی در یک شبکه شرکتی یا مدرسه ای احتمالاً یک Transparent proxies است.پ

 

Anonymous proxies

پروکسی های ناشناس قول می دهند که آدرس IP شما را به وب سایت ها و سرویس هایی که استفاده می کنید منتقل نکنند. وب سایت ها به جای آدرس IP واقعی شما یک آدرس IP جعلی دریافت می کنند، به همین دلیل است که گاهی اوقات از پروکسی های ناشناس به عنوان پروکسی های تحریف کننده (distorting proxies) یاد می شود.

  • با این حال، مانند Transparent proxies، پروکسی های ناشناس نیز این واقعیت را پنهان نمی کنند
    که شما از پروکسی استفاده می کنید. اگر برخی از سایت‌ها خدمات را به کاربران پروکسی رد کنند، در حین استفاده از یک پروکسی ناشناس، نمی‌توانید از آنها بازدید کنید.

از آنجایی که پروکسی های ناشناس آدرس IP شما را پنهان می کنند، اگر به دنبال کنترل کمی بر حریم خصوصی آنلاین خود هستید، انتخاب بدی نیستند. اما احتمالاً محافظت شما به اندازه VPN مانند Avast SecureLine VPN یا Express قوی نیست، که آدرس IP شما را پنهان می کند و در عین حال ترافیک شما را در برابر جاسوسان احتمالی با رمزگذاری محافظت می کند.

 

High anonymity proxies

پروکسی هایی با ناشناس بودن بالا – همچنین به عنوان پروکسی های نخبه (elite proxies) شناخته می شوند
یک پله بالاتر از پروکسی ناشناس معمولی شما. اصول اولیه یکسان است، به جز اینکه پروکسی های با ناشناس بودن بالا استفاده شما از خود پروکسی را نیز پنهان می کنند. اگر از یکی از آنها استفاده کنید، یک وب سایت نمی تواند تشخیص دهد که شما از پروکسی استفاده می کنید.

  • پروکسی های با ناشناس بودن بالا با تغییر دوره‌ای آدرس IP جدید شما و همچنین پنهان کردن
    سرنخ‌هایی مبنی بر اینکه به‌عنوان پروکسی از طرف شما خدمت می‌کنند، به این حفاظت اضافه می‌رسند. آنها امن ترین نوع پروکسی هستند. (امیدواریم این مقاله مفید واقع شده باشه، نظرات خود را در کامنت برای ما بنویسید) !

 

آموزش فعال سازی تایید دو مرحله ای اینستاگرام کلیک کنید !

4.3 4 votes
امتیازدهی به مقاله
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://blacksecurityteam.com/?p=26020
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
مهدی حسنی
در حال یادگیری ..........
مطالب بیشتر
برچسب ها:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x