0
0

راه های تشخیص هک شدن گوشی (آیا موبایل من هک شده است اندروید و IOS)

1822 بازدید
راه های تشخیص هک شدن گوشی

راه های تشخیص هک شدن گوشی (آیا موبایل من هک شده است)

با یکی دیگر از مقالات آموزشی تیم بلک سکوریتی خدمت شما کاربران محترم هستیم.
در این پست قرار است به راه های تشخیص هک شدن گوشی ها و راه های جلوگیری از هک شدن گوشی بپردازیم. اگر گوشی شما کند است، پاپ آپ ها را نشان می دهد یا هنگ می کند، ممکن است هک شده باشد. در اینجا به نحوه بررسی و اقدامات بعدی می پردازیم.

 

آیا تلفن من هک شده است ؟

 

این روزها همه یک گوشی هوشمند دارند و تقریباً زندگی ما را اداره می کنند
به این معنی که ایمن نگه داشتن آن و عاری از ویروس ها بودن آن بسیار مهم است. بنابراین، چگونه متوجه شوید که دستگاه شما هک شده است ؟

  • راه های تشخیص هک شدن گوشی اگر در تلفن همراه خود رفتار های عجیبی را مشاهده می کنید باید از این نکات برای بررسی بدافزار، برنامه های کلاهبرداری و سایر مشکلات دستگاه خود استفاده کنید. بعلاوه، نحوه حفظ امنیت شما را در حرکت رو به جلو توضیح خواهیم داد. در اینجا نحوه تشخیص هک شدن گوشی شما بررسی می شود.

 

1. عمر شارژ باتری کم یا استفاده زیاد از باتری

حتی اگر نشانه‌های واضحی از فعالیت مشکوک را مشاهده نکنید، ممکن است چیزی مخرب در پشت صحنه در حال وقوع باشد. یکی از بهترین راه‌ها برای اینکه بفهمید گوشی شما هک شده است، بررسی میزان مصرف باتری است.

اگر تلفن شما بدون دلیل داغ است، حتی زمانی که شارژ نمی‌شود، ممکن است چیزی در پس‌ زمینه
در حالی که صفحه خاموش است اجرا شود. برخی از پیچیده‌ ترین بدافزارها هنوز هم می‌توانند آثاری را روی تلفن یا تبلت شما باقی بگذارند، بنابراین با بررسی منوی مصرف باتری شروع کنید. اگر باتری شما دائماً کم است و متوجه شدید که آیا تلفن من هک شده است ؟ سپس بررسی های زیر را انجام دهید.

Settings > Battery > Battery Usage را باز کنید و به دنبال یک برنامه ناشناخته یا هر چیز غیرعادی باشید.

 

 

این خیلی اتفاق نمی افتد زیرا Google یک سیستم جامع Google Play Protect را در اندروید تعبیه کرده است
اما ما همچنان توصیه می کنیم آن را بررسی کنید. در مثال بالا، مصرف و تخلیه باتری معمولی را می بینیم، اما اگر بخواهید یک برنامه متفرقه را ببینید که بخش قابل توجهی از شارژ باتری شما را تخلیه می کند. این خوب نیست !

  • در این سناریو، احتمالاً یک کیلاگر یا ویروس دارید که نام خود را برای جلوگیری از پیدا شدن پنهان کرده است. به عنوان یک قاعده کلی، فقط به دنبال هر چیز غیرعادی باشید.
    همه ما به طور متفاوتی از تلفن های خود استفاده می کنیم، اما اگر متوجه تخلیه شدید باتری شدید، این یک نگرانی است. می توانید گوشی خود را راه اندازی مجدد کنید، نرم افزار مشکوک را به اجبار ببندید، یا در صورت امکان، برنامه را به طور کامل حذف کنید. اگر باتری شما خیلی سریع خالی می‌شود، و متوجه شدید که «آیا گوشی من هک شده است ؟»، حتما این بررسی را انجام دهید !

 

2. نصب برنامه های ناخواسته تصادفی را بررسی کنید !

یکی دیگر از نشانه‌های آشکار بدافزار یا هک تلفن این است که برنامه‌های تصادفی نصب شده روی گوشی خود را ببینید.
اینها برنامه هایی هستند که خودتان نصب نکرده اید. برنامه‌ها یا سایت‌های ناخوشایند می‌توانند برنامه‌ای را روی تلفن شما نصب کنند و اطلاعات حساس را به شخص دیگری ارسال کنند.

این را نادیده نگیرید : احتمالاً به این معنی است که دستگاه شما هک شده است.
گاهی اوقات، از عمر باتری زیادی استفاده نمی‌کند، اما همچنان می‌تواند باعث آسیب شود و داده‌های شما را تخلیه کند. اگر یکی را پیدا کردید، در اینجا نحوه خلاص شدن از شر آن به شما می گوییم .

 

به Settings > Apps > App Manager بروید و در لیست برنامه های گوشی خود پیمایش کنید. گاهی اوقات ممکن است مجبور شوید روی پیکان کشویی All Apps ضربه بزنید. هر چیزی را که نمی خواهید پیدا کنید، روی آن ضربه بزنید و Uninstall را انتخاب کنید.

 

 

بدیهی است که فقط باید مواردی را که مشکوک به نظر می‌رسند را حذف کنید، اما توجه کنید.
اگر شروع به حذف نصب چیزهای تصادفی کنید، ممکن است آسیب بیشتری نسبت به ضرر داشته باشید و برنامه های حیاتی گوشی خود را خراب کنید. برنامه های زیادی وجود دارند که توسط سازندگان یا اپراتورهای تلفن از قبل نصب شده اند و بی ضرر هستند. مطمئن شوید که در مورد چیزی که حذف می کنید احتیاط کنید.

 

3. استفاده غیرمعمول از داده ها (بسته اینترنتی)

اکثر مردم برنامه های داده نامحدودی دارند، بنابراین به منوی «استفاده از داده» در تنظیمات نگاه نمی کنند.
اما اگر اندروید شما فعال است و می‌خواهید بررسی کنید که آیا گوشی شما هک شده است، این یک راه آسان دیگر برای بررسی مشکلات است. اگر ویروس دارید، می‌تواند اطلاعات خصوصی شما را از طریق برنامه‌ای که دائماً در حال اجرا است و با نفوذگران ارتباط برقرار می‌کند، به شخص ثالث بازگرداند.

برای بررسی، به Settings > Connections & Wi-Fi > Data Usage بروید و کمی به اطراف نگاه کنید. در برخی از دستگاه‌ها، ممکن است لازم باشد به تنظیمات شبکه بروید، سیم کارت خود را انتخاب کنید و سپس «استفاده از داده‌های برنامه» را پیدا کنید.

 

 

یوتیوب، اینستاگرام و سایر سرویس های شبکه اجتماعی به طور منظم از داده های زیادی استفاده می کنند.
اما اگر برنامه دیگری بیش از حد استفاده می کند، چیزی درست نیست. هیچ برنامه تصادفی نباید از 5 گیگابایت در یک ماه معین استفاده کند، بنابراین در اینجا به دنبال هر چیز غیر منطقی باشید.

وقتی چیزی مشکوک پیدا کردید، آن را حذف نصب کنید (پس از اطمینان از اینکه برای دستگاه شما ضروری نیست (جز برنامه های سیستمی نیست)).

 

4.  پاپ آپ ها و تبلیغات عجیب تماشا کنید !

پاپ آپ ها در اشکال و اندازه های مختلف، در زمان های تصادفی و از انواع وب سایت ها ارائه می شوند.
ما یاد گرفته‌ ایم که با آن‌ها کنار بیاییم، و بیشتر اوقات، این چیزی نیست جز یک محتوای تبلیغاتی. با این حال، گاهی اوقات، آنها می توانند حرفه ای باشند و برای شما دردسر ایجاد کنند. مراقب پاپ آپ های عجیب و غریب یا تبلیغاتی باشید که جالب به نظر می رسند. راه های تشخیص هک شدن گوشی هرگز روی آنها کلیک نکنید.

 

 

گوگل در چند سال گذشته چندین تغییر ایجاد کرده است تا از چنین اتفاقاتی جلوگیری کند
به خصوص در گوگل کروم در اندروید، اما هنوز هم گاهی اوقات این اتفاق می افتد. معمولاً هنگامی که پنجره‌های بازشو بارها و بارها ظاهر می‌شوند، تلفن شما به لرزه در می‌آید. حتی گاهی اوقات صفحه نمایش شما چشمک می زند.

  • اما کاملا جعلی است: روی دکمه “حذف یا Remove ” ضربه نزنید. کل مرورگر وب خود را ببندید و در عوض گوشی هوشمند خود را راه اندازی مجدد کنید.

هرگز اطلاعات شخصی را در قسمت ورودی که با آن آشنایی ندارید ارسال نکنید. هرگز جزئیات کارت اعتباری یا رمز عبور را وارد نکنید.

 

5. برنامه‌ها و تلفن همچنان خراب می‌شوند (رفتار غیرقابل توضیح)

یکی دیگر از نشانه‌هایی که نشان می‌دهد ممکن است گوشی اندرویدی شما هک شود، خرابی مداوم آن است.
اغلب، تلفن‌های اندرویدی شروع به عملکرد نامنظم می‌کنند: برنامه‌ها بدون دلیل باز می‌شوند، یا گوشی شما کند می‌شود یا دائماً خراب می‌شود. گاهی اوقات، این مشکلات ناشی از یک ویروس است.

  • ابتدا، اسکنر «Play Protect» خود Google را که مستقیماً در فروشگاه برنامه Google Play تعبیه شده است، امتحان کنید.
    Google Play را باز کنید و روی تصویر نمایه خود در بالای صفحه ضربه بزنید. سپس، از نیمه پایین صفحه، به Play Protect بروید و Scan را بزنید تا شروع به اسکن تلفن و برنامه‌های شما شود. به خاطر داشته باشید که Play Protect یک ابزار بسیار ابتدایی است، بنابراین می‌توانید جایگزین قوی‌تری مانند Malwarebytes را در نظر بگیرید، یکی از بهترین برنامه‌ها برای بررسی اینکه آیا گوشی هک شده است.

ده‌ها برنامه «اسکنر ضد ویروس» و «امنیت تلفن همراه» در فروشگاه Google Play وجود دارد، اما توصیه می‌کنیم به برندها و نام‌های مورد اعتماد پایبند باشید. فقط اولین گزینه ظاهر شده را نصب نکنید. به دنبال مارک های معروفی باشید که در رایانه های خود استفاده کرده اید مانند Avast، AVG یا BitDefender.

این ابزار ها در اسکن سریع و آسان دستگاه شما برای مشکلات عالی هستند. معمولا، اگر Malwarebytes چیزی پیدا کند، آن را برای شما حذف می کند.

 

در صورت لزوم یک بازنشانی به داده های کارخانه انجام دهید !

اگر برنامه‌ها را حذف می‌کنید، نرم‌افزار آنتی‌ویروس را اجرا می‌کنید و همچنان با مشکلاتی مواجه می‌شوید، آخرین تلاش این است که داده‌های کارخانه را بازنشانی کنید.

به یاد داشته باشید : این فرآیند کاملاً همه چیز را در تلفن شما حذف می کند، بنابراین قبل از ادامه کار کاملاً مطمئن باشید و از داده های مهم خود یک بک آپ بگیرید.

از عکس‌ها، پیام‌های متنی، ویدیوها و هر چیز دیگری که می‌خواهید نگه دارید، نسخه پشتیبان تهیه کنید، سپس اقدام به پاک کردن اندروید خود کنید. به Settings > Backup & Reset (یا Security یا System) > Reset > Factory Data Reset بروید.

فقط زمانی به این کار را انجام دهید که همه راه‌های دیگر تمام شده‌اند و ویروس کش ها تاثیری نداشته باشند.
دقت کنید این کار همه چیز را از بین خواهد برد گوشی شما مانند روز اولی که آن را خریدید بوت می شود. بنابراین باید همه چیز را دوباره تنظیم کنید، اما بهتر است در امان باشید تا متاسف باشید.

 

 کلام آخر

  1. از نسخه های اصلی برنامه در کافه بازار یا گوگلی پلی اقدام به دانلود کنید.
  2. برنامه هایی که با اسم هک به شما داده میشود . استفاده نکنید، تماما کلاهبرداری و مخرب هستند.
  3. هیچ شرکت ایرانی یا خارجی به خصوص خارجی مثل واتساپ یا اینستاگرام یا تلگرام قادر به دادن اینترنت رایگان به شما نیستند. چون برنامه های آمریکایی با دولت ایران ارتباطی ندارند.
  4. و در آخر شما رو دعوت به گذروندن دوره های مقابله با هک مثل سکوریتی پلاس میکنم . زیرا همانند خطر رانندگی با چشمان بسته و بدون داشتن توانای رانندگی ؛ بی سوادی در دنیای مجازی هم بسیار خطرناک و آسیب زا هست.

 

حمله مرد میانی چیست ؟ توضیحاتی در مورد Man in the Middle کلیک کنید !

5 1 vote
امتیازدهی به مقاله
آیا این مطلب را می پسندید؟
https://blacksecurityteam.com/?p=26423
اشتراک گذاری:
واتساپتوییترفیسبوکپینترستلینکدین
مهدی حسنی
در حال یادگیری ..........
مطالب بیشتر
برچسب ها:
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x